Poticaji za plug-in hibridna vozila 2022.

20.06.2022
Poticaji za plug in hibridna vozila - Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je u 2022. godini osigurao 108,3 milijuna kuna za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila; 103,3 milijuna kuna za fizičke i pravne osobe te 5 milijuna za javni sektor. Dodjeljuje se do 40% bepovratnih sredstava za kupnju energetski učinkovitih plug-in hibridnih i električnih vozila. Mitsubishi Motors sudjeluje u kategoriji plug-in hibridnih vozila s modelom Eclipse Cross PHEV za koji poticaj iznosti 40.000 kn.
Prijave za natječaj za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila započinju 27.6.2022. u 8 sati, odnosno prodajni predstavnici će od tada putem aplikacije Fonda moći započeti s prijavama kandidata za sufinanciranje vozila.

Link na stranicu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost:
Program sufinanciranja električnih vozila 2022. godine

Link na stranicu s listom vozila - Mitsubishi Eclipse Cross PHEV:
Lista vozila - Mitsubishi

Iskoristite priliku, odvezite doma novi Eclipse Cross PHEV uz poticaje i otkrijte sve prednosti Mitsubishi plug-in hibridnog električnog vozila.

Osnovni podaci za Eclipse Cross PHEV:
Maksimalna snaga sustava: 138 kW/188 KS
Kapacitet baterije: 13,8 kWh
Električni doseg u gradu: 55 km
Više detalja i popis opreme pogledajte na Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

Jedna od ključnih mjera poticanja energetske učinkovitosti u prometu je poticanje korištenja energetski učinkovitih vozila. Mitsubishi Motors u kategoriji plug-in hibridnih električnih vozila sudjeluje s modelom Eclipse Cross PHEV čija baterija se puni priključivanjem na električnu mrežu. Također, Eclipse Cross PHEV može i sam dopunjavati pogonsku bateriju po potrebi preko ugrađenog generatora koji pokreće motor s unutarnjim izgaranjem radnog volumena 2.360 ccm koji radi u Atkinson ciklusu.
Prilikom punjenja baterije iz električne mreže, plug-in hibrid funkcionira kao čisto električno vozilo uz doseg na struju preko 50 km. Tada umjesto fosilnog goriva koristi isključivo električnu energije iz baterije. i. Baterija se puni putem obične Schuko utičnice, na javnim punionicama i to na AC (izmjenična struja 3,7 kW) ili DC (istosmjerna struja do 24 kW). DC punjenje napunit će bateriju do 80 % za svega 25 minuta.

Budući prosječan vozač u Hrvatskoj prelazi dnevno 38 km, Mitsubishi Eclipse Cross PHEV je na gradskim relacijama moguće koristiti s nultom potrošnjom fosilnog goriva i bez emisija CO2. Mitsubishi Eclipse Cross PHEV time drastično smanjuje emisiju štetnih plinova u urbanom okruženju i tako pomaže u smanjenju potrošnje fosilnih goriva.
Mitsubishi Eclipse Cross PHEV je iznimno učinkovito i inovativno plug in hibridno električno vozilo koje postavlja nove standarde za ekološka vozila.

Iskusite zadovoljstvo vožnje na potpuno novoj razini s plug-in hibridnim električnim SUV-om. Dva elektromotora i učinkovit benzinski motor zajedno ispunjavaju sve vaše vozačke potrebe, od bešumne vožnje gradom do uzbudljivih avantura i bez straha od ograničenog dosega. Uživajte u tišini električnog pogona uz niski utrošak energije i nulte emisije CO2. Ili iskoristite prednosti hibridnog rada za velike udaljenosti uz niske emisije i impresivnu potrošnju goriva od svega 2 litre na 100 km. Mitsubishi Eclipse Cross PHEV je istodobno inovativan i ekološki osviješten. Impresivno i uglađeno ubrzanje asocira na vožnju avionom. Dovoljno prostora za 5 odraslih osoba, napredni infotaiment sustav, programirano punjenje, grijanje i hlađenje kabine su samo neke od mnogobrojnih kvaliteta. Legendarni S-AWC pogon na sve kotače s aktivnom kontrolom zakretanja je nasljeđe iz bogate sportske povijesti marke.

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV – Električan i SUV

Više informacija i ponude potražite kod najbližeg partnera - Mitsubishi Motors ovlašteni partneri