L200 - isporuka odmah

22.03.2022
Mitsubishi L200 - kralj pick up segmenta dostupan je isporuku odmah

Legendarni pick up pogonjen je jedinstvenim Super Select 4WD pogonom koji je ugled stekao pobjedama na brojnim natjecanjima, uključujući Dakar reli.

Mitsubishi L200

Po čemu je Super Select 4WD pogon tako poseban?
Većina pick up vozila ima tzv. part time 4WD koji, kako mu ime kaže, nije namjenjen korištenju na 'dobrim' podlogama, već samo na mekanim i rastresitim podlogama. Budući takav pogon nema centralni diferencijal, veza između prednje i stražnje pogonske osi je 'kruta'. To zapravo znači da se na 'dobrim' podlogama koristi isključivo stražnji pogon ukoliko se želi izbjeći preopterećenje i kvar pogonskog mehanizma. U slučaju kada je podloga promjenjiva (npr. asfalt-makadam), nema vremena za uključenje 4WD pogona pa može doći do gubitka kontrole ili, u najboljem slučaju, do 'zaglavljivanja' vozila.

Za razliku od toga Mitsubishi Super Select 4WD s prednjim, centralnim i stražnjim diferencijalom je tehnološki najnapredniji 4WD u svijetu pick up vozila. Reduktor pogona za iznimno teške terene se podrazumijeva, kao i mehaničke blokade centralnog i stražnjeg diferencijala. Upravo zato je L200 osvojio najviše prestižnih titula 'Tow Car of the Year' od svih pick up vozila.
L200 koriste u najzahtjevniim uvjetima mnoge specijalne službe na svijetu, uključujući naš HGSS. Za nižu potrošnju na autoputu moguće je isključiti prednji pogon.

U ponudi imamo još nekoliko top modela - L200 4WD AT Intense za 349.900 kn u crnoj i srebrnoj boji spremne za isporuku odmah.

Više o modelu i popis opreme pogledate na https://www.mitsubishi-motors.hr/hr/modeli/6/l200-6-gen/

Mitsubishi L200