Zaštita podataka

Cookies

Kolačići
Napomene u vezi uporabe kolačića i Analiza podataka o korištenju i primjena analitičkih alata
Kolačiće i slične softverske alate kao što su HTML5 Storage ili lokalno dijeljene objekte (skupno „kolačići”) koristimo kako bismo detektirali interese Vašeg korištenja i posebno popularna područja naših web stranica te kako bismo pomoću tih informacija poboljšali dizajn web stranica i učinili ih još jednostavnijima za korištenje. U istu svrhu koristimo i analitičke alate Adobe Analytics i Google Analytics; pritom se također mogu koristiti kolačići.

· Info o deaktiviranju lokalnih zajedničkih objekata

1. Funkcije i primjena kolačića
a. Kolačići su male datoteke koje se s web stranice koju posjetite spremaju na Vašem stolnom računalu, prijenosnom računalu ili mobilnom uređaju. Na temelju toga možemo npr. prepoznati je li između Vašeg uređaja i naših web stranica već postojala neka veza ili pak jezik ili druge postavke koje preferirate. Kolačići mogu sadržavati i osobne podatke.

b. Ako koristite naše web stranice, time pristajete na uporabu kolačića.

Naše web stranice možete posjećivati i bez suglasnosti za uporabu kolačića. Tj. možete odbiti uporabu kolačića i izbrisati ih u svakom trenutku namještanjem odgovarajućih postavki na Vašem uređaju. To se vrši na sljedeći način:

i. Većina preglednika automatski je prethodno namještena tako da automatski prihvaća kolačiće. Ovu prethodnu postavku mijenjate aktiviranjem postavke „Ne prihvaćaju se kolačići” u svojem pregledniku.

ii. Postojeće kolačiće možete izbrisati u svakom trenutku. Kako se to konkretno radi, saznat ćete u uputama proizvođača Vašeg preglednika, odn. uređaja.

iii. Informacije o deaktiviranju lokalno dijeljenih objekata naći ćete pod sljedećom poveznicom:


· Informacije o deaktiviranju lokalno dijeljenih obj
iv. Kao i uporaba kolačića, i njihovo neprihvaćanje ili brisanje povezano je s korištenim uređajem i preglednikom koji se već koristi. Morate, dakle, zasebno odbiti, odn. izbrisati kolačiće za svaki od svojih uređaja, a u slučaju korištenja više preglednika i za svaki pojedinačni preglednik.

c. Ako se odlučite protiv uporabe kolačića, može se dogoditi da Vam na raspolaganju neće biti neke funkcije naših web stranica ili će pojedinačne funkcije stajati na raspolaganju samo u ograničenom opsegu.

d. Kolačiće dijelimo u sljedeće kategorije:

i. Apsolutno nužni kolačići (tip 1)
Ovi su kolačići apsolutno nužni za funkcije web stranica. Bez ovih kolačića ne možemo Vam, npr. ponuditi usluge kao što je konfigurator vozila.

ii. Funkcijski kolačići (tip 2)
Ovi kolačići olakšavaju rukovanje i poboljšavaju funkcije web stranica. Pomoću funkcijskih kolačića spremamo npr. postavke jezika.

iii. Kolačići performansi (tip 3)
Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji koristite naše web stranice. Na taj način možemo prepoznati dijelove naše internetske ponude koji su osobito popularni i time poboljšati za Vas našu ponudu. Molimo Vas da u vezi s time pročitate i odlomak „Analiza podataka o korištenju”.

iv. Kolačići trećih strana (tip 4)
Ove kolačiće primjenjuju treće strane, npr. društvene mreže kao što su Facebook, Twitter i Google+, čiji se sadržaji mogu integrirati preko dodataka (plug-in) za društvene mreže ponuđenih na našim web stranicama. Pobliže informacije o uporabi i funkciji dodataka za društvene mreže sadržane su pod točkom 4 naših Napomena u vezi zaštite podataka.

Napomene u vezi zaštite podataka

Na našoj web stranici koristimo sljedeće kolačiće:


Općeniti kolačići
Naziv kolačića
Description
Vrsta kolačića
JSESSIONID
Ovaj kolačić postavlja vanjski poslužitelj koji pruža podatke karte. Sprema ID sesije koji povezuje povezane zahtjeve na poslužitelj i dodjeljuje ih sesiji.
Vrsta 1
JSESSIONID
Ovaj kolačić postavlja vanjski poslužitelj koji pruža podatke karte. Sprema ID sesije koji povezuje povezane zahtjeve na poslužitelj i dodjeljuje ih sesiji.
Vrsta 4
s_cc
Ovaj kolačić pokazuje da su u vašem pregledniku kolačići omogućeni.
Vrsta 3
s_sq
Ovi kolačići spremaju informacije o načinu na koji posjetitelji upotrebljavaju naše web-mjesto i time nam pomažu u stalnom razvoju sadržaja u skladu s vašim interesima.
Vrsta 3
s_vi
Ovi kolačići spremaju informacije o načinu na koji posjetitelji upotrebljavaju naše web-mjesto i time nam pomažu u stalnom razvoju sadržaja u skladu s vašim interesima.
Vrsta 3
emb_cis_*
Ovaj kolačić upućuje na to da se slažete s uporabom kolačića na našoj web-stranici. Postavlja se automatski nakon zatvaranja informativnog skočnog prozora „Uporaba kolačića”.
Vrsta 2
cookiePolicy
Ovaj kolačić upućuje na to da se slažete s uporabom kolačića na našoj web-stranici. Postavlja se automatski nakon zatvaranja informativnog skočnog prozora „Uporaba kolačića”.
Vrsta 2
s_cpc
s_ria
s_sv_sid
Ovi kolačići spremaju informacije o načinu na koji posjetitelji upotrebljavaju naše web-mjesto i time nam pomažu u stalnom razvoju sadržaja u skladu s vašim interesima.
Vrsta 3
PHPSESSID
Ovaj kolačić je kreiran automatski i ne sadrži privatne informacije. Njegovo trajanje je određeno trajanjem vašeg posjeta i briše se kada ugasite Internet preglednik.
Vrsta 2
model
Ovi kolačići sadrže informacije o posljednjem modelu Mercedes-Benz vozila koje je sastavio korisnik u značajki Konfigurator. Ovi se podaci prikazuju na informativnim stranicama pojedinačnog modela i omogućuju dovršavanje radova na konfiguraciji u kasnijem trenutku.
Vrsta 2
unit
Na našoj se web-stranici nalaze informacije o svim proizvodima i uslugama tvrtke Mercedes-Benz. Ovaj kolačić sprema posljednji dio stranice koji ste pregledavali. S pomoću tih informacija možemo vas automatski preusmjeriti na stranice s proizvodima koji vas zanimaju prilikom sljedećeg posjeta web-mjestu.
Vrsta 2
HighBandwidth $ms_externalFlash
Ovi kolačići sadržavaju informacije o verziji programa Adobe Flash Player, koji je instaliran na vaš uređaj, te informacije o dostupnoj širini pojasa. Taj nam postupak omogućuje da vam ponudimo multimedijalne sadržaje koji odgovaraju zahtjevima vašeg sustava te da spriječimo dugotrajno učitavanje sadržaja.
Vrsta 3
sr_embvs
sr_embvs_path
Ovi kolačići sadrže informacije o posljednjem modelu Mercedes-Benz putničkog vozila koje je sastavio korisnik u značajki Konfigurator. Ovi se podaci prikazuju na informativnim stranicama pojedinačnog modela i omogućuju dovršavanje radova na konfiguraciji u kasnijem trenutku.
Vrsta 2
sr_voc
sr_voc_path
Ovi kolačići sadrže informacije o posljednjem Mercedes-Benz modelu kombija koji je sastavio korisnik u značajki Konfigurator. Ovi se podaci prikazuju na informativnim stranicama pojedinačnog modela i omogućuju dovršavanje radova na konfiguraciji u kasnijem trenutku.
Vrsta 2
Dodatni kolačići
Naziv kolačića
Description
Vrsta kolačića
2. Analiza podataka o korištenju; primjena analitičkih alata
a. Sadržaje naših web stranica želimo što više prilagoditi Vašim interesima i na taj način poboljšati našu ponudu za Vas. Kako bismo prepoznati preferencije kod korištenja i osobito popularna područja web stranica, koristimo sljedeće analitičke alate: Google Analytics, Adobe Analytics.

b. U slučaju korištenja analitičkih alata podaci se mogu prenositi na poslužitelj smješten u SAD-u i tamo obrađivati. U vezi s time obratite pozornost na sljedeće: Iz perspektive Europske unije u SAD-u ne postoji „primjerena razina zaštite” za obradu osobnih podataka koja odgovara standardima Europske unije. Ovu razinu zaštite moguće je, međutim, zamijeniti certifikacijom pojedinih poduzeća sukladno tzv. „Europsko-američkom sustavu zaštite privatnosti”.


c. Ako ne želite da prikupljamo i analiziramo informacije o Vašem posjetu našim web stranicama uz pomoć navedenih analitičkih alata, u svakom trenutku možete se tome usprotiviti za ubuduće („opt-out”).

Vaše protivljenje implementiramo tako da u Vaš preglednik stavljamo opt-out kolačić. Taj kolačić služi samo za pridruživanje Vašeg protivljenja. Molimo Vas da obratite pozornost na to da opt-out kolačić iz tehničkih razloga djeluje samo u pregledniku u kojem je postavljen. Ako izbrišete kolačiće ili koristite neki drugi preglednik, odn. krajnji uređaj, molimo Vas da ponovite postupak za opt-out.

d. U nastavku ćete naći informacije o ponuditeljima analitičkih alata koje koristimo kao i o dotičnoj mogućnosti za opt-out:

i. Google Inc. („Google”):
Google je certificiran sukladno „Europsko-američkom sustavu zaštite privatnosti”.
Imate mogućnost spriječiti prenošenje Vaših podataka i njihovo prikupljanje i obradu od strane Googlea. Google Vas o tome informira preko sljedeće poveznice:


· tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de
ii. Adobe Systems Inc. („Adobe”)

Adobe je certificiran sukladno „Europsko-američkom sustavu zaštite privatnosti”.

Kako biste se usprotivili analizi putem analitičkog alata Adobe Analytics, slijedite ovu poveznicu:

· www.adobe.com/de/privacy/opt-out.html